Introductie West-Friesland

West-Friesland heeft op dit moment 35 bedrijventerreinen verspreid over de 7 gemeenten. De terreinen beslaan 767 hectare grond en daarvan is 538 hectare uitgegeven aan bedrijven en beleggers. 

Op de bestaande terreinen is momenteel, naast het aanbod van bestaand vastgoed, nog een aanbod van 60 hectare bouwrijpe kavels. Dit aanbod ligt op verschillende terreinen in de regio en is deels geschikt voor lokale bedrijven en deels voor (boven) regionale bedrijven. Recent is gestart met de uitgifte op bedrijventerrein Zevenhuis in de gemeente Hoorn. Daarmee is er een kwalitatief goed aanbod van locaties voor bedrijven in West-Friesland. Voor een actueel overzicht van het aanbod bouwgrond kunt u contact met ons opnemen.

Naast de bedrijvigheid op de bedrijventerreinen huisvest de regio vele agrarische- en zaadverdelingsbedrijven. Tussen de dorpskernen Wervershoof en Andijk (gemeente Medemblik) bevindt zich het grootschalige glastuinbouwgebied Het Grootslag. In en rondom Enkhuizen is er een concentratie van zaadveredelingsbedrijven die de krachten hebben gebundeld in Seedvalley. 
Initiatief van: Powered by:

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.